Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοδωρικάκος: Κανένας λόγος δεν υπάρχει για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα πως είναι όμηρος εσωκομματικών ισορροπιών στο θέμα της απλής αναλογικής. Συγκλίσεις για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στο κράτος ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών.

Θεοδωρικάκος: Κανένας λόγος δεν υπάρχει για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Στη σεναριολογία για το χρόνο των εκλογών, μετά την κατάθεση στη Βουλή του νέου εκλογικού νόμου, “απάντησε” ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος λέγοντας πως “οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας γιατί κανένας λόγος δεν υπάρχει για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες”. Η συζήτηση για το νέο εκλογικό σύστημα ξεκίνησε σήμερα στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα. Θα εισαχθεί στην Ολομέλεια στις 22 του μήνα και αν υπάρχει μεγάλος όγκος ομιλητών ενδεχομένως να ψηφιστεί την επόμενη ημέρα.

Να σημειωθεί πως ο νέος εκλογικός νόμος προβλέπει “μπόνους” 20 εδρών σε περίπτωση που το πρώτο κόμμα συγκεντρώσει ποσοστό 25%. Η πριμοδότηση θα αυξάνεται και θα φτάνει τις 50 έδρες για ποσοστό 40%. Πάντως με το νέο εκλογικό νόμο διαφωνούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση την Ελληνική Λύση που δεν έχει τοποθετηθεί αν θα ψηφίσει.

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής ο Τ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στη στάση που ακολουθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει ταχθεί υπέρ της απλής αναλογικής. Όπως επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας είναι “όμηρος εσωκομματικών ισορροπιών” σημειώνοντας πως “μία τάση για λόγους ιδεοληπτικούς υπερασπίζεται την απλή αναλογική”.

Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι περιμένει συγκλίσεις σε θέματα που αφορούν μεταρρυθμίσεις του κράτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v