Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πήραν την κατηφόρα οι γερμανικές εξαγωγές τον Νοέμβριο

Το εμπορικό πλεόνασμα συρρικνώθηκε στα 18,3 δισ. ευρώ. Ανάσα από την άνοδο της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής. Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει να τρέξει με 0,6% η ανάπτυξη φέτος, σε ημερολογιακά προσαρμοσμένη βάση.

Πήραν την κατηφόρα οι γερμανικές εξαγωγές τον Νοέμβριο

Κατά 2,3% υποχώρησαν οι εξαγωγές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας τον Νοέμβριο, σε μηνιαία βάση, ενώ οι εισαγωγές κινήθηκαν 0,5% αρνητικά. Το εμπορικό πλεόνασμα συρρικνώθηκε στα 18,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, η γερμανική στατιστική υπηρεσία αναμένεται να δημοσιεύσει προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ του 2019, στις 15 Ιανουαρίου.

Για το 2020 προβλέπεται 1% ανάπτυξη, με βοήθεια από τις περισσότερες ημέρες εργασίας. Σε ημερολογιακά προσαρμοσμένη βάση, η γερμανική κυβέρνηση αναμένει να τρέξει με 0,6% η ανάπτυξη φέτος.

Αλμα 1,1% για τη γερμανική βιομηχανική παραγωγή

Ανοδικά κινήθηκε ωστόσο η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον ίδιο μήνα, καταγράφοντας την πιο μεγάλη αύξηση του τελευταίου ενάμιση χρόνου.

Σύμφωνα με το Reuters και τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, η βιομηχανική παραγωγή κινήθηκε ανοδικά κατά 1,1% σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για κέρδη 0,7%.

Εν τω μεταξύ, το αποτέλεσμα του Οκτωβρίου αναθεωρήθηκε σε πτώση 1,0% μετά την προηγούμενη εκτίμηση για μεγαλύτερες απώλειες ύψους 1,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v