Πατάει γκάζι η αγορά εταιρικών ομολόγων

Στόχος είναι να κλειδώσουν τα deal στο πολύ χαμηλό κόστος δανεισμού που επικρατεί αυτή την περίοδο, απέναντι σε κινδύνους που ελλοχεύουν όπως το Brexit και η ένταση στη Μέση Ανατολή.

Πατάει γκάζι η αγορά εταιρικών ομολόγων

Ανεβάζει ταχύτητες η ευρωπαϊκή αγορά εταιρικών ομολόγων, μετά από μια αργή εκκίνηση στην αρχή του νέου έτους. Παρά τις ψυχροπολεμικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, το ενδιαφέρον αναθερμαίνεται καθώς πάνω από 20 εταιρείες φιλοδοξούν να αντλήσουν περισσότερα από 17 δισ. ευρώ από την αγορά.

Στη λίστα των συμφωνιών κυριαρχούν διεθνείς τράπεζες και ασφαλιστικοί οργανισμοί, όπως η Allianz και η BPCE, καθώς και κολοσσοί του κλάδου των τροφίμων όπως η General Mills. Επιπρόσθετα, εμφανίζονται οι πρώτες εκδόσεις κρατικών ομολόγων σε ευρώ από τη Σλοβενία και την Ινδονησία.

Στόχος είναι να κλειδώσουν τα deal στο πολύ χαμηλό κόστος δανεισμού που επικρατεί αυτή την περίοδο, απέναντι σε κινδύνους που ελλοχεύουν όπως για παράδειγμα το Brexit.

«Η αυξημένη αβεβαιότητα είναι σαφής, αλλά νομίζω ότι οι εκδότες παίρνουν μια βαθιά ανάσα και προχωρούν», είπε στο Bloomberg ο Per Jensen από την Danske Bank.

Μεταξύ των συμφωνιών που κυοφορούνται συμπεριλαμβάνονται και τουλάχιστον πέντε καλυμμένα ομόλογα, μεταξύ αυτών του Ομίλου ABN Amro.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v