Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ρελαντί οι εμπορικές εντάσεις, πατάνε γκάζι τα κινεζικά προϊόντα

Ο επίσημος ΡΜΙ δείκτης του τομέα μεταποίησης της Κίνας παρέμεινε αμετάβλητος στις 50,2 μονάδες τον Δεκέμβριο, στέλνοντας σήμα για ανάπτυξη της δραστηριότητας για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, μετά τη συρρίκνωση του κλάδου για έξι μήνες.

Στο ρελαντί οι εμπορικές εντάσεις, πατάνε γκάζι τα κινεζικά προϊόντα

Οι πιο ήπιοι τόνοι της σινοαμερικανικής εμπορικής κόντρας που επικρατούν το τελευταίο διάστημα ενισχύουν τη ζήτηση για κινεζικά προϊόντα και δίνουν ώθηση στη μεταποίηση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το MarketWatch, ο επίσημος ΡΜΙ δείκτης του τομέα μεταποίησης παρέμεινε αμετάβλητος στις 50,2 μονάδες αυτόν τον μήνα, στέλνοντας σήμα για ανάπτυξη της δραστηριότητας για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, μετά τη συρρίκνωση του κλάδου για έξι μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα άνω των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη, ενώ χαμηλότερα από αυτό το όριο συρρίκνωση.

Η δραστηριότητα στα εργοστάσια της χώρας επιταχύνθηκε, ενώ οι νέες παραγγελίες για εξαγωγές ανέκαμψαν, μετά την παραμονή τους σε συρρίκνωση για περισσότερο από έναν χρόνο.

Ο επίσημος μη μεταποιητικός ΡΜΙ δείκτης για τον Δεκέμβριο υποχώρησε στις 53,5 μονάδες από 54,4 τον Νοέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v