Απέτυχαν στις προβλέψεις για τον S&P οι αναλυτές

O D. Cliggott της Brummer & Partners αποτέλεσε τον μοναδικό ”κορυφαίο” αναλυτή σε σύνολο 15, ο οποίος προέβλεψε σωστά την πορεία του S&P 500 το 2002. Μεταξύ των... ”αποτυχόντων” περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα αναλυτών όπως οι Τ. Galvin, J. Applegate και Ed Yardeni.

Απέτυχαν στις προβλέψεις για τον S&P οι αναλυτές
Αρνητικό ήταν το 2002 όχι μόνο για τους επενδυτές στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά και για τους κορυφαίους αναλυτές, υπό την έννοια ότι οι προβλέψεις τους για την πορεία του S&P 500 έπεσαν στο κενό.

Από ένα σύνολο 15 κορυφαίων αναλυτών οι οποίοι είχαν ερωτηθεί στις αρχές του έτους από το Bloomberg για την πορεία του δείκτη S&P 500, μόλις ένας προέβλεψε σωστά, αφού υποστήριξε πως ο δείκτης θα μειωθεί κατά 17% στο έτος.

Μάλιστα οι προβλέψεις των υπολοίπων αναλυτών μιλούσαν για άνοδο του δείκτη της τάξεως του 12% κατά μέσο όρο, ενώ ο S&P 500 έχει απωλέσει το 21% της αξίας του από την αρχή του έτους.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως έξι εταιρίες εγκατέλειψαν τη συνήθη πρακτική τους να ανακοινώνουν προβλέψεις στην αρχή κάθε χρονιάς για την επόμενη, ενώ δύο γνωστοί αναλυτές (T. Galvin – CSFB, J. Applegate – Prudential) έπεσαν θύματα περικοπών και απολύθηκαν.

Σημειώνεται επίσης πως ο D. Cliggott της Brummer & Partners αποτέλεσε τον μοναδικό αναλυτή που προέβλεψε σωστά την πορεία του S&P το 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v