Γαλλία:Στο -0,6% η βιομηχανική παραγωγή Οκτωβρίου

Μειωμένη κατά 0,6% είναι η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας για το μήνα Οκτώβριο έναντι εκτιμήσεων για μείωση κατά 0,2%. Ωστόσο, μικρότερη ήταν και η αύξηση των νέων θέσεων εργασίας έναντι των αναμενομένων.

Γαλλία:Στο -0,6% η βιομηχανική παραγωγή Οκτωβρίου
Την μεγαλύτερη υποχώρηση του έτους παρουσιάζει, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οκτωβρίου, η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας, ενώ δημιουργήθηκαν λιγότερες θέσεις εργασίας από αυτές που αρχικά αναμενόταν.

Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,6% σε σχέση με το Σεπτέμβριο όταν οι οικονομολόγοι ανέμεναν υποχώρηση μόλις κατά 0,2%.

Η στασιμότητα στην ανάπτυξη της Γερμανίας και η υποχώρηση της ζήτησης από πελάτες των ΗΠΑ μείωσε την ζήτηση για εξαγωγές και εταιρίες όπως η Alcatel και η Nexans επιβράδυναν του ρυθμούς επενδύσεών τους και προχώρησαν σε απολύσεις προσωπικού.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία Gemplus International- η μεγαλύτερη παραγωγός ”έξυπνων καρτών” στον κόσμο αναμένεται να περικόψει 483 θέσεις εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η βιομηχανική παραγωγή αντιπροσωπεύει το 20% του συνολικού ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της Γαλλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v