SEC προς χρηματιστηριακές: Φυλάξτε τα e-mails!!!

Καμία αντίδραση δεν προήλθε από τις πέντε χρηματιστηριακές εταιρίες στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 8,25 εκατ. δολαρίων από τη SEC και τις αρχές του NYSE και του NASD, ύστερα από την καταστροφή των αρχείων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

SEC προς χρηματιστηριακές: Φυλάξτε τα e-mails!!!
Πρόστιμα, συνολικού ύψους 8,25 εκατ. δολαρίων σε πέντε εταιρίες για παραβίαση των προϋποθέσεων διατήρησης αρχείων, σχετικά με την επικοινωνία μέσω e-mail επέβαλαν από κοινού η SEC και οι διοικήσεις των χρηματιστηρίων του NYSE και του NASD.

Η χρηματιστηριακή μονάδα της Citigroup, Salomon Smith Barney, η Deutsche Bank Securities, η Goldman Sachs Group, η Morgan Stanley & Co. και η US Bancorp Piper Jaffray είναι οι εταιρίες που συμφώνησαν να καταβάλλουν το ποσό των 1,65 εκατ. δολαρίων η κάθε μια.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του NYSE και του NASD, οι πέντε εταιρίες δεν έχουν διατηρήσει αρχεία των e-mails που αφορούν στην εσωτερική επικοινωνία των στελεχών των χρηματιστηριακών γραφείων για την περίοδο 1999 έως το τέλος του 2001.

Ωστόσο, τόσο ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Έλιοτ Σπίτσερ, όσο και άλλοι νομοθέτες, έχουν χρησιμοποιήσει σε προηγούμενες έρευνες σύγκρουσης συμφερόντων τα e-mails, στα οποία οι αναλυτές αναφέρονται υποτιμητικά σε μετοχές που δημοσίως προτείνουν για ”αγορά” στους επενδυτές,

Ήδη η Merrill Lynch & Co., ο μεγαλύτερος αμερικανικός επενδυτικός οίκος, έχει καταβάλλει το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων αυτό το χρόνο προκειμένου να διευθετήσει κατηγορίες που βασιζόταν σε e-mail από τον αναλυτή της για τον κλάδο των εταιριών Internet, Χένρυ Μπλότζετ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v