Παρελθόν ο πρόεδρος της Credit Agricole

Την παραίτηση του 63χρονου προέδρου της Credit Agricole, Μαρκ Μπούε, ανακοίνωσε η εταιρία, ο οποίος πληρώνει το τίμημα για την αποτυχία της τράπεζας να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο συμμετοχής στην Credit Lyonnais.

Παρελθόν ο πρόεδρος της Credit Agricole
Το πρώτο ”θύμα” του έντονου ανταγωνισμού που επικρατεί στο γαλλικό τραπεζικό κλάδο έγινε ο 63χρονος πρόεδρος της Credit Agricole, Μαρκ Μπούε, όταν η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε την αποχώρησή του, δύο μόλις εβδομάδες αφότου η Agricole έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει υψηλό μερίδιο συμμετοχής στην Credit Lyonnais.

Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι ο Μούε, ο οποίος πριν από δύο χρόνια ανέλαβε να ηγηθεί των δραστηριοτήτων της Caisse National, θα αντικατασταθεί από τον Ρενέ Καρόν, πρόεδρο της Federation Nationale, επίσης μονάδας της Credit Agricole.

Ωστόσο, η αποχώρηση του Μπούε έρχεται σε μια περίοδο όπου εντείνεται η πίεση στην τράπεζα ύστερα από σειρά σφαλμάτων που είχαν ως αποτέλεσμα η ανταγωνιστική BNP Paribas να εξασφαλίσει το μερίδιο ύψους 10,9% της γαλλικής κυβέρνησης στην Credit Lyonnais.

Η Credit Agricole βρισκόταν σε αποκλειστικές συνομιλίες με την Credit Lyonnais για μήνες και θεωρούνταν σχεδόν σίγουρο ότι σε αυτήν θα καταλήξει το κυβερνητικό μερίδιο συμμετοχής, μέχρι που η κυβέρνηση έχασε την υπομονή της.

Επιπλέον, η αποχώρηση του Μπούε έρχεται μια μόλις εβδομάδα ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας, με τα κέρδη του τρίτου τριμήνου να υποχωρούν κατά 30% στα 145 εκατ. ευρώ έναντι του ποσού των 206 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v