Προς τα κάτω οι εκτιμήσεις της Nokia για τον κλάδο

Απώλειες της τάξης του 7% καταγράφουν οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής κινητών τηλεφώνων, Nokia, ύστερα από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις του κλάδου στο επόμενο έτος.

Προς τα κάτω οι εκτιμήσεις της Nokia για τον κλάδο
Πτώση κατά 7% καταγράφουν οι μετοχές της Nokia, της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, καθώς αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του έτους των εταιριών του κλάδου.

Συγκεκριμένα, η φινλανδική εταιρία προέβλεψε ότι οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων θα αυξηθούν κατά 10% ή και ”ελαφρώς υψηλότερα” το επόμενο έτος, καθώς οι καταναλωτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αντικαταστήσουν τα τηλέφωνά τους με νέα μοντέλα. Η προηγούμενη εκτίμηση της εταιρίας αφορούσε στο 15%.

Η Nokia, η οποία κατασκευάζει πάνω από το ένα τρίτο των τηλεφώνων που χρησιμοποιούνται στην αγορά, αλλά και οι ανταγωνιστικές της, έχουν κατασκευάσει τηλέφωνα με έγχρωμες οθόνες, βιντεοκάμερες και την ικανότητα να στέλνουν φωτογραφίες, προκειμένου να προσελκύσουν όσο το δυνατό περισσότερους αγοραστές.

Οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων υποχώρησαν για πρώτη φορά το περασμένο έτος, καθώς οι αγορές σημείωσαν πτώση, και οι καταναλωτές δεν βρήκαν αναγκαίο να αγοράσουν νέο κινητό τηλέφωνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v