Αρνητικές εκτιμήσεις για Commerzbank:

Πρόθυμος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Commerzbank, Κλάους Πίτερ Μίλερ, στο ενδεχόμενο συγχώνευσης των γερμανικών τραπεζών, ύστερα μάλιστα και από τις αρνητικές εκτιμήσεις του ίδιου για τα λειτουργικά κέρδη του έτους. Η μετοχή της εταιρίας καταγράφει πτώση περί το 5%, ύστερα από την υποβάθμισή της από τη Merrill Lynch.

Αρνητικές εκτιμήσεις για Commerzbank:
Κάθε άλλο παρά αντίθετος θα είναι ο πρόεδρος της Commerzbank, Κλάους Μίλερ, στο ενδεχόμενο συγχώνευσης μεταξύ των γερμανικών τραπεζών, ύστερα μάλιστα και από την αρνητική προειδοποίηση του ίδιου για τα λειτουργικά κέρδη του έτους.

Ο Κλάους Πίτερ Μίλερ ανέφερε στη διάσκεψη της British Bankers’ Association στο Λονδίνο, ότι τα λειτουργικά αποτελέσματα της τράπεζας για το έτος 2002 πιθανόν να διαμορφωθούν σε αρνητικό νούμερο.

Ο Μίλερ υποστήριξε την παραπάνω εκτίμηση βασισμένος στο γεγονός ότι από τα έσοδα της τάξης των 400 εκατ. ευρώ, τα 360 εκατ. θα περάσουν στις προβλέψεις για επισφαλή δάνεια. Από τα 650 εκατ. ευρώ των εσόδων από τόκους, οι προβλέψεις στο τελευταίο τρίμηνο του 2002 μπορεί να φτάσουν τα 270 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Μίλερ, αυτή τη στιγμή στη Γερμανία υπάρχουν τρεις εισηγμένοι τραπεζικοί όμιλοι, η Commerzbank, η Deutsche Bank και η HVB, οπότε οποιαδήποτε φημολογία σχετικά με συγχώνευση στον κλάδο, θα επικεντρώνεται μεταξύ αυτών των τριών.

Μιλώντας μάλιστα στο forum, ο Μίλερ σχολίασε πως ο ίδιος επιθυμεί την εγχώρια συνεργασία, ώστε να δημιουργηθεί ένας όμιλος ικανός να συναγωνιστεί στις ευρύτερες διεθνείς αγορές.

Εξάλλου, απώλειες κοντά στο 5% καταγράφει η μετοχή της Commerzbank, καθώς η Merrill Lynch υποβάθμισε την εταιρία σε sell από neutral, υποστηρίζοντας ότι η μετοχή της διαπραγματεύεται σε τιμή υψηλότερη από τη ”δίκαιη τιμή στόχο” που έχει ο επενδυτικός οίκος, και ανέρχεται στα 8,6 ευρώ. Η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται στα 9,36 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v