ΔΝΤ: Προειδοποιεί Ευρώπη και Ιαπωνία

Πράξεις θέλει να δει η Αν Κρούγκερ, πρώτη αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ, από τις Ιαπωνία και Ευρώπη, προκειμένου να δώσουν περαιτέρω ώθηση στις πληγείσες οικονομίες τους, παραμένοντας ωστόσο αισιόδοξη για την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας.

ΔΝΤ: Προειδοποιεί Ευρώπη και Ιαπωνία
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για την οικονομία της Ευρώπης και της Ιαπωνίας η πρώτη αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ, Αν Κρούγκερ, τονίζοντας ότι χρειάζονται βήματα για την ενίσχυση των οικονομικών τους μεγεθών.

Συγκεκριμένα, το κορυφαίο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σχολίασε ότι ο οργανισμός επιθυμεί να δει πιο δραστικά μέτρα από τις Ιαπωνία και Ευρώπη προκειμένου να δώσουν ώθηση στις οικονομίες των.

Παράλληλα, η Κρούγκερ σχολίασε ότι η ανάκαμψη των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ήταν τόσο δυναμική όσο είχε εκτιμηθεί, ενώ οι προοπτικές για τις οικονομίες της Γηραιάς Ηπείρου γινόταν όλο και πιο δυσχερείς μήνα με το μήνα.

Ωστόσο εμφανίστηκε ικανοποιημένη από τις αντίστοιχες επιδόσεις μικρότερων ανεπτυγμένων χωρών, όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, αλλά και αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία αλλά και η Ουκρανία.

Από το Νέο Δελχί όπου βρισκόταν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και συναντήθηκε με υπουργούς Οικονομικών αλλά και κεντρικούς τραπεζίτες από την ομάδα των G-20 χωρών, η Κρούγκερ σχολίασε πως η ίδια τονίζει διαρκώς ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι σε τόσο άσχημη θέση όσο ο κόσμος εκτιμά.

”Κοιτούν στην Ιαπωνία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες , ξεχνώντας μερικές από τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες, όπως τον Καναδά και την Αυστραλία”, σχολίασε χαρακτηριστικά η Κρούγκερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v