Σερ Άλαν: Πιο ευέλικτη η παγκόσμια οικονομία

Εξακολουθεί να βλέπει ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας ο πρόεδρος της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, σε ομιλία του ενώπιον του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων. Ο Σερ Άλαν σχολίασε ακόμη ότι η παγκόσμια οικονομία έχει γίνει πιο ευέλικτη, ανεξάρτητα με την εξέλιξη των γεγονότων στο διάστημα που θα ακολουθήσει.

Σερ Άλαν: Πιο ευέλικτη η  παγκόσμια οικονομία
Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, σε ομιλία του ενώπιον του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, σχολιάζοντας ότι η παγκόσμια οικονομία έχει γίνει πιο ευέλικτη.

Στην ομιλία του ο Σερ Άλαν σχολίασε πως η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να αναπτύσσεται, παρά τις δραματικές επιπτώσεις τις απώλειες 8 τρισ. δολαρίων από την πτώση των αγορών, την υποχώρηση των κεφαλαιακών επενδύσεων και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι τα γεγονότα αυτά αποτελούν ένδειξη αναφορικά με την ικανότητα των μοντέρνων οικονομιών να ”απορροφούν” τις επιπτώσεις από παρόμοια απρόβλεπτα συμβάντα.

Ωστόσο, προειδοποίησε πως οι πρόσφατες ενδείξεις επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας έχουν εγείρει ανησυχίες σχετικά με το ότι ο πλήρης κύκλος της περασμένης δεκαετίας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v