Wal Mart: Αύξηση 23% στα κέρδη γ΄ τριμήνου

Αύξηση κερδοφορίας σε ποσοστό 23% κατέγραψε στο τρίτο τρίμηνο η Wal Mart, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης παγκοσμίως, ενώ αναμένει αύξηση 3% έως 5% στο τζίρο της στο τέταρτο τρίμηνο.

Wal Mart: Αύξηση 23% στα κέρδη γ΄ τριμήνου
Αυξημένα κατά 23% είναι τα αποτελέσματα της εταιρίας Wal Mart, της μεγαλύτερης εταιρίας πώλησης λιανικής παγκοσμίως, στο τρίτο τρίμηνο.

Ειδικότερα τα κέρδη του τρίτου τριμήνου παρουσίασαν αύξηση σε ποσοστό 23% και είναι αποτέλεσμα της αύξησης των περιθωρίων κέρδους της εταιρίας. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,8 δισ. δολ. από 1,48 δισ. δολ. πέρυσι παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 23%.

Αντίστοιχα ο τζίρος της διαμορφώθηκε στα 58,8 δισ. δολ. παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 11% σε σχέση με πέρυσι.

Τα κέρδη της Wal Mart αυξήθηκαν κατά κύριο λόγο στο τέλος του τρίτου τριμήνου καθώς στις αρχές του τριμήνου τα έσοδά της πιέστηκαν από την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, αποτελέσμα των πολλών απολύσεων από τις εταιρίες.

Για το τέταρτο τρίμηνο η διοίκηση της εταιρίας αισιοδοξεί ότι οι πωλήσεις της πρόκειται να αυξηθούν σε ποσοστό 3% έως 5% ενώ τα κέρδη της αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ 1,76και 1,78 δολ. ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v