Περικοπές θέσεων από την Commerzbank

Απώλειες κατέγραψε για το τρίτο τρίμηνο η Commerzbank, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, παρά τα έκτακτα κέρδη από την πώληση μονάδας της, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι πρόκειται να προχωρήσει σε περικοπές στον κλάδο των τραπεζικών επενδύσεων.

Περικοπές θέσεων από την Commerzbank
Ζημιογόνο αποδείχτηκε το τρίτο τρίμηνο για την γερμανική τράπεζα Commerzbank, παρά τα κέρδη από την πώληση της στεγαστικής τράπεζας Rheinhyp στο νέο τραπεζικό σχήμα Eurohypo.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τόκους της Commerzbank στο τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 721 εκατ. ευρώ έναντι 859 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους, ενώ οι ζημίες ανήλθαν στα 531 εκατ. ευρώ, εξ αιτίας της επανεκτίμησης του χαρτοφυλακίου των επενδύσεων της τράπεζας.

Η Commerzbank, όπως και οι περισσότερες γερμανικές τράπεζες, αντιμετωπίζει προβλήματα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εγχώρια οικονομία καθώς και την πτώση των αγορών. Το πρόγραμμα περικοπών περιλαμβάνει 350 απολύσεις στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο, τη Σιγκαπούρη και τη Φρανκφούρτη.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, ωστόσο τα προβλήματα της τράπεζας δεν φαίνονται άλυτα, δεδομένης της αποφασιστικότητας της διοίκησης να προσπαθήσει για την ανάκαμψη.

Παρόλα αυτά, ο CEO της Commerzbank, Κλάους Πίτερ Μίλερ, αφού σχολίασε ως ”μη ικανοποιητικά” τα αποτελέσματα, δεν προχώρησε σε εκτιμήσεις για το έτος, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία αβεβαιότητας που τον εμποδίζουν από το να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v