Κερδοφόρα η εικόνα των εταιριών του S&P 500

Με ρυθμούς της τάξεως του 9,6% κατά μέσο όρο αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο τα κέρδη 415 εταιριών του δείκτη S&P 500 στο γ΄ τρίμηνο του 2002, έναντι απωλειών 23% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2001, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Κερδοφόρα η εικόνα των εταιριών του S&P 500
Ενίσχυση για δεύτερο συνεχές τρίμηνο κατέγραψαν στην κερδοφορία τους οι αμερικανικές εταιρίες που διαπραγματεύονται στο δείκτη S&P 500 για το γ΄ τρίμηνο του 2002, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.

Αναλυτικότερα, από τις 500 εταιρίες που διαπραγματεύονται στο συγκεκριμένο δείκτη τα κέρδη των 415 κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 9,6% κατά μέσο όρο, το τρίμηνο που μόλις ολοκληρώθηκε.

Αξίζει να αναφερθεί πως το αντίστοιχο ποσοστό για το γ΄ τρίμηνο του 2001 διαμορφώθηκε στο –23%.

Διαχειριστές της αγοράς τονίζουν πάντως ”πως η ανάπτυξη αναμένεται να είναι αργή”, υποστηρίζοντας παράλληλα πως ”αν και το τρέχον τρίμηνο υπήρξε ανακουφιστικό για τις εταιρίες, δεν είμαστε σε διαφορετική θέση από εκείνη που βρισκόμασταν πριν έξι μήνες”.

Σημειώνεται πως για το δ΄ τρίμηνο οι αναλυτές αναμένουν τα κέρδη των εταιριών να αυξηθούν κατά 15%, σύμφωνα με την εταιρία Thomson First Call.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v