Exxon Mobil: Πτώση κερδών 17% στο γ΄ τρίμηνο

Πτώση, κατά 17%, παρουσίασαν τα κέρδη της Exxon Mobil, για το γ΄ τρίμηνο του 2002, αφού η πίεση στα περιθώρια κέρδους από διύλιση, δεν στάθηκε δυνατόν να αντισταθμιστεί από την σημαντική άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Exxon Mobil: Πτώση κερδών 17% στο γ΄ τρίμηνο
Πτώση κερδών κατά 17%, για το γ’ τρίμηνο, ανακοίνωσε η Εxxon Mobil, η κορυφαία εταιρία πετρελαιοειδών, αφού οι υψηλές τιμές του αργού πετρελαίου δεν φάνηκαν ικανές να αναχαιτίσουν τις πιέσεις στο περιθώριο κέρδους από διύλιση.

Η πτώση της κερδοφορίας της Exxon παρουσιάζει συνεχή μείωση σε κάθε τρίμηνο για περισσότερο από έναν χρόνο.

Η εταιρία ανακοίνωσε, ότι τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο ”έπεσαν” στα 2,64 δισ. έναντι 3,18 δισ. της αντίστοιχης περιόδου για το 2001.

Η μείωση στη ζήτηση βενζίνης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα των αεροπλάνων, εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης και της μείωσης των ταξιδιωτικών μετακινήσεων, εκτιμάται ότι συνέβαλαν αποφασιστικά στη μείωση της κερδοφορίας της εταιρίας.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι το τρίτο τρίμηνο η τιμή του αργού πετρελαίου κυμάνθηκε πάνω από τα 28 δολ. το βαρέλι, αυξημένη κατά 6%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, εξαιτίας και των απειλών για επικείμενο πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Ιράκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v