Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της

Το Πεκίνο καταδικάζει έντονα τα νομοσχέδια που εγκρίθηκαν από το Κογκρέσο για την κρίση στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τη δήλωση του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.

Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της

Καταδικάζει το Πεκίνο την υιοθέτηση των νομοσχεδιών για το Χονγκ Κονγκ από το αμερικανικό Κογκρέσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, Γκενγκ Σουάγνκ.

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά, η Κίνα «καταδικάζει έντονα και αντιτίθεται αναμφισβήτητα» στην κίνηση, η οποία συνιστά ανάμειξη στις εγχώριες υποθέσεις της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πηγές του Reuters, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υπογράψει τα νομοσχέδια που εγκρίθηκαν αυτή την εβδομάδα από το Κογκρέσο για το Χονγκ Κονγκ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες με συντριπτική πλειοψηφία το κείμενο για την υπεράσπιση «των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας» στο Χονγκ Κονγκ.

Σε αυτό προβλέπεται η απαγόρευση εξαγωγών μη θανατηφόρων μέσων αντιμετώπισης ταραχών, η ανά τακτά χρονικά διαστήματα αξιολόγηση του βαθμού αυτονομίας της πρώην βρετανικής αποικίας ώστε να κρίνεται εάν θα διατηρεί το ειδικό οικονομικό καθεστώς που της έχει χορηγήσει η Ουάσινγκτον, καθώς και η επιβολή κυρώσεων σε κινέζους αξιωματούχους που κρίνεται ότι ενέχονται στην καταστολή των διαδηλώσεων στην περιοχή που διαρκούν μήνες.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το ψήφισμα αυτό με 417 ψήφους υπέρ έναντι 1 κατά, μία ημέρα μετά την ομόφωνη έγκρισή του από τη Γερουσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v