Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BBG: ΗΠΑ-Κίνα στέλνουν σημάδια προόδου για την εμπορική συμφωνία

«Είμαστε σχετικά κοντά σε συμφωνία» είπε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι ο Τραμπ προσκάλεσε τον Σι στις ΗΠΑ, εάν οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να υπογράψουν την πρώτη φάση του εμπορικού ντιλ.

BBG: ΗΠΑ-Κίνα στέλνουν σημάδια προόδου για την εμπορική συμφωνία

Τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζίνπινγκ θα ήταν πρόθυμος να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ και να υπογράψει την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας εξετάζει η Κίνα, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Οι αξιωματούχοι στο Πεκίνο ήλπιζαν ότι ο Σι θα ταξίδευε στις ΗΠΑ για να υπογράψει το πρώτο στάδιο της συμφωνίας ως μέρος μίας επίσημης επίσκεψης, αλλά είναι ανοιχτοί να κάνει το ταξίδι, ακόμη και αν δεν είναι τέτοιου είδους η επίσκεψη. Δεν έχει ληφθεί ωστόσο καμία απόφαση ακόμη.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang συναντήθηκε τη Δευτέρα με αμερικανική αντιπροσωπεία, στην οποία ήταν και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Robert O’ Brien αλλά και ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, σε σύνοδο της περιοχής στη Μπανγκόκ.

Πριν τη συνάντηση ο Ρος δήλωνε ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ μακριά από το κλείσιμο της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα. Νωρίτερα, ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους ότι η εμπορική συμφωνία, εάν κλείσει, θα υπογραφεί κάπου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είμαστε σχετικά κοντά σε συμφωνία» είπε ο O’ Brien στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι ο Τραμπ προσκάλεσε τον Σι στις ΗΠΑ, εάν οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να υπογράψουν την πρώτη φάση του εμπορικού ντιλ. «Είμαι προσεκτικά αισιόδοξος για αυτό».

Αισιοδοξία έχει προκύψει και από το «πράσινο φως» που άναψε την Κυριακή ο Γουίλμπουρ Ρος, όσον αφορά την πρόσβαση της κινεζικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Huawei στην αμερικανική αγορά. Όπως είπε, πολύ σύντομα θα δοθούν άδειες σε αμερικανικές εταιρείες για να κάνουν πωλήσεις στη Huawei.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v