ΗΠΑ: Αρνητικό το γ΄ τρίμηνο για τα Μετοχικά

Ποσοστό της τάξεως του 1% των Μετοχικών Αμοιβαίων κατέγραψε κέρδη στο γ΄ τρίμηνο του 2002 στις ΗΠΑ, ενώ στον αντίποδα 9 στα 10 Ομολογιακά Αμοιβαία σημείωσαν κέρδη την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με έρευνα της Weiss Ratings.

ΗΠΑ: Αρνητικό το γ΄ τρίμηνο για τα Μετοχικά
Μόλις το 1% των Μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων στις ΗΠΑ κατέγραψε κέρδη το γ΄ τρίμηνο του 2002, σύμφωνα με έρευνα της Weiss Ratings, που αποτελεί εταιρία επενδύσεων και αξιολόγησης (rating).

Τα Μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια σημείωσαν απώλειες της τάξεως του 16,6% κατά μέσο όρο, έναντι απωλειών 17,6% που κατέγραψε ο δείκτης S&P 500, ενώ ακόμα και παραδοσιακά αμυντικοί κλάδοι, όπως τα ακίνητα και τα πολύτιμα μέταλλα, απέτυχαν να αντισταθούν στις πτωτικές τάσεις, τονίζουν στελέχη της εταιρίας που διεξήγαγε την έρευνα.

Τα Μετοχικά Αμοιβαία που κατέγραψαν τις ισχυρότερες απώλειες αποτέλεσαν εκείνα που επένδυσαν στους κλάδους της τεχνολογίας (-25,45%) και των μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης (-19,27%), ενώ τα Αμοιβαία των πολύτιμων μετάλλων απώλεσαν το 3,51% της αξίας τους κατά μέσο όρο.

Στον αντίποδα, 9 στα 10 Ομολογιακά Αμοιβαία κατέγραψαν κέρδη το γ΄ τρίμηνο, με το μέσο όρο τους να διαμορφώνεται στο 2,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v