Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για οικονομικό bullying

«Οι αμερικανικές κινήσεις θα υπονομεύσουν τα συμφέροντα των καταναλωτών και επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές», σημείωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για οικονομικό bullying

Η Κίνα κατηγόρησε την Τρίτη τις Ηνωμένες Πολιτείες για οικονομικό bullying.

Nωρίτερα έγινε γνωστό ότι η αρμόδια επιτροπή εποπτείας των τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ αναμένεται να προχωρήσει σε μία ψηφοφορία μέσα στο Νοέμβριο, χαρακτηρίζοντας τις κινεζικές εταιρίες Huawei και ZTE ως απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, απαγορεύοντας στους συνεργάτες τους στις αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ να έχουν πρόσβαση σε πρόγραμμα οικονομικού ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την αγορά εξοπλισμού ή υπηρεσιών.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) προγραμματίζει επίσης να απαιτήσει την απομάκρυνση ή την αντικατάσταση εξοπλισμού των δύο εταιρειών που χαρακτηρίζονται ως απειλές και ο εξοπλισμός αυτός χρησιμοποιείται από άλλες εταιρείες.

«Η συμπεριφορά οικονομικού bullying των ΗΠΑ είναι άρνηση της οικονομικής αρχής της αγοράς που οι ίδιες πάντα διαφήμιζαν», σημείωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Geng Shuang.

«Οι αμερικανικές κινήσεις θα υπονομεύσουν τα συμφέροντα των καταναλωτών και επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v