Vivendi: Κερδίζει χρόνο για την πώλησή της Cegetel

Ένα μήνα περιθώριο ζήτησε και έλαβε από το δικαστήριο η Vivendi, στην προσπάθειά της να κερδίσει χρόνο ώστε να μελετήσει τις προοπτικές της σχετικά με την τύχη της Cegetel, ύστερα και από την προσφορά ύψους 13,1 δισ. ευρώ της Vodafone για τη γαλλική τηλεπικοινωνιακή.

Vivendi: Κερδίζει χρόνο για την πώλησή της Cegetel
Ένα μήνα περιθώριο στην Vivendi έδωσε χθες το δικαστήριο, ώστε να μελετήσει τις προοπτικές της σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις αναφορικά με τη Cegetel, τη δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική εταιρία τηλεφωνίας.

Η Vivendi θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα αυξήσει την προσφορά της ύψους 19 δισ. ευρώ προκειμένου για τη διατήρηση του ελέγχου του πιο κερδοφόρου τμήματος του ενεργητικού της ή να αποδεχτεί τα 6,8 δισ. ευρώ της Vodafone για το 44% που διαθέτει η γαλλική εταιρία media στη Cegetel.

Η Vivendi μήνυσε την Vodafone προκειμένου να παρατείνει την προθεσμία της 10ης Νοεμβρίου για την καταβολή πρότασης για την Cegetel. H Vivendi έχει το δικαίωμα να καταθέσει προσφορά εξαγοράς για το μερίδιο των υπολοίπων μετόχων της Cegetel, την BT Group και την SBC Communications.

Οι αναλυτές εμφανίζονται διχασμένοι σχετικά με το εάν η Vivendi θα καταθέσει προσφορά για την κυριότητα της Cegetel, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ήδη η γαλλική εταιρία είναι επιβεβαρυμένη με υψηλά χρέη.

Χαρακτηριστικό είναι πως την προηγούμενη εβδομάδα η Morgan Stanley ανέφερε πως οι μετοχές της Vivendi αναμένεται να αυξηθούν κατά 20 ευρώ, που αντιστοιχεί σε αύξηση πάνω από το 50% σε σχέση με την τωρινή τιμή, εάν αποδεχτεί την προσφορά της Vodafone.

Προσθέτει μάλιστα ότι σε διαφορετική περίπτωση, ο ήδη καταπονημένος τίτλος της γαλλικής εταιρίας media θα υποχωρήσει σε νέα ιστορικά χαμηλά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v