Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουσκ: Είμαστε πολύ κοντά στην τελική ευθεία για το Brexit

Η θετική αξιολόγηση της συμφωνίας από την Ιρλανδία ήταν ο παράγοντας που έκανε τη διαφορά, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Υπογράμμισε ότι η συμφωνία διασφαλίζει την ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς.

Τουσκ: Είμαστε πολύ κοντά στην τελική ευθεία για το Brexit

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενέκριναν τη νέα συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, λέγοντας πως στόχος είναι να τεθεί σε ισχύ στις 1 Νοεμβρίου. 

Είμαστε πολύ κοντά στην τελική ευθεία για το Brexit, τόνισε.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά το πέρας της Συνόδου, ο κ. Τουσκ τόνισε πως η συμφωνία έγινε δυνατή επειδή αξιολογήθηκε θετικά από την Ιρλανδία. Η βασική διαφορά, συνέχισε, είναι ότι ο κ. Τζόνσον δέχτηκε την ύπαρξη τελωνειακών ελέγχων στα σημεία εισόδου στη Βόρεια Ιρλανδία. 

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η συμφωνία θα διασφαλίσει την ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς και ότι επιτρέπει να αποτραπεί το χάος. 

O κ. Τουσκ σημείωσε ακόμα πως νιώθει λύπη γιατί ήταν πάντοτε υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. και πρόσθεσε πως αν μια ημέρα αποφασίσει να επιστρέψει η πόρτα θα είναι ανοιχτή. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v