Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Το Μόναχο πρώτο στη λίστα για κίνδυνο φούσκας στα ακίνητα

Για πρώτη φορά στα τελευταία τέσσερα χρόνια, το Λονδίνο δεν θεωρείται επικίνδυνα υπερτιμημένο, ενώ σε Φρανκφούρτη και Παρίσι αυξάνεται ο κίνδυνος να γίνουν μη βιώσιμες οι τιμές.

UBS: Το Μόναχο πρώτο στη λίστα για κίνδυνο φούσκας στα ακίνητα

Με τα πολύ χαμηλά επιτόκια να οδηγούν τις τιμές ακινήτων υψηλότερα, ενισχύθηκε ο κίνδυνος φούσκας την περσινή χρονιά στην ευρωζώνη.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το Μόναχο είναι σήμερα η πιο ευάλωτη πόλη όσον αφορά το ενδεχόμενο φούσκας στα ακίνητα, σύμφωνα με τον δείκτη της ετήσιας έκθεσης Real Estate της UBS.

Σε Φρανκφούρτη και Παρίσι αυξάνεται ο κίνδυνος να γίνουν μη βιώσιμες οι τιμές, ενώ για πρώτη φορά στα τελευταία τέσσερα χρόνια, το Λονδίνο δεν θεωρείται επικίνδυνα υπερτιμημένο. Οι τιμές στη βρετανική πρωτεύουσα υποχωρούν από το peak του 2016, εν μέσω αβεβαιότητας για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και λόγω των υψηλών φόρων ακινήτων.

Χαμηλότερα κινείται και ο κίνδυνος για την αγορά ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ.

«Οι επενδυτές πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί, όταν εξετάζουν αγορές ακινήτων σε περιοχές με κίνδυνο φούσκας», σημειώνει ο Matthias Holzhey, επικεφαλής της μελέτης.

Δεν υπάρχουν αμερικανικές πόλεις με αυξημένο κίνδυνο, για πρώτη φορά από το 2011.

Την ίδια ώρα, οι εμπορικές εντάσεις και η μειωμένη εξωτερική ζήτηση περιορίζουν την αύξηση των τιμών σε Σαν Φρανσίσκο και Λος Αντζελες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v