Βουτιά 8% στα κέρδη του private banking στην Ευρώπη το 2018

Τα κέρδη στον κλάδο της ιδιωτικής τραπεζικής στη δυτική Ευρώπη υποχώρησαν 8% στα 13,5 δισ. δολάρια το 2018 από το επίπεδο ρεκόρ των 15,4 δισ. που είχαν καταγράψει την προηγούμενη χρονιά.

Βουτιά 8% στα κέρδη του private banking στην Ευρώπη το 2018

Tα κέρδη στον κλάδο της ιδιωτικής τραπεζικής στην Ευρώπη σημείωσαν το 2018 τη μεγαλύτερη πτώση από την εποχή της παγκόσμιας κρίσης, λόγω των υποτονικών επενδυτικών εισροών και της ανόδου του κόστους.

Σύμφωνα με έρευνα της McKinsey, τα κέρδη στον κλάδο της ιδιωτικής τραπεζικής στη δυτική Ευρώπη υποχώρησαν 8% στα 13,5 δισ. δολάρια το 2018 από το επίπεδο ρεκόρ των 15,4 δισ. που είχαν καταγράψει την προηγούμενη χρονιά.

Στον αντίποδα, ο κλάδος κατέγραψε άνοδο 5% στα κέρδη στην Ασία και στις ΗΠΑ.

Ο Sid Azad, μέτοχος της McKinsey, δήλωσε στους Financial Times ότι η πτώση των ετήσιων κερδών στην Ευρώπη, η δεύτερη τα τελευταία τρία χρόνια, αναδεικνύει την ανάγκη «ριζικού μετασχηματισμού» των διαδικασιών και συστημάτων. «Οι ιδιωτικές τράπεζες θα πρέπει να αναμορφώσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα ώστε να ανταποκρίνονται σε μια αγορά με πιο αδύναμη ανάπτυξη ενεργητικού και συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους» πρόσθεσε.

Σχεδόν το ένα τρίτο των 113 τραπεζών που συμμετείχαν σε έρευνα της McKinsey κατέγραψαν διαρροές πελατών, έναντι περίπου 25% το 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v