Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θύμα hacking ο επικεφαλής του Twitter

Ρατσιστικά και αντισημιτικά μηνύματα έστελνε για περίπου μισή ώρα ο λογαριασμός του επικεφαλής του Twitter. Τι ανέφερε η εταιρεία για το περιστατικό.

Θύμα hacking ο επικεφαλής του Twitter

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Jack Dorsey όταν ο λογαριασμός του άρχισε να δημοσιεύει ρατσιστικά και αντισημτικά αχόλια, εγκωμιαστικά σχόλια για τον Αδόλφο Χίτλερ αλλά και απειλές για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της εταιρείας.

Το Twitter επιβεβαίωσε την παραβίαση του λογαριασμού του Dorsey, ο οποίος βρέθηκε υπό τον έλεγχο της ομάδας hackers γνωστή ως Chuckling για περίπου μισή ώρα.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης πως δεν έχει ενδείξεις για παραβίαση των υπολογιστικών συστημάτων της πλατφόρμας. Η αρχική έρευνα δείχνει πως η ομάδα είχε συνεργάτη σε κάποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ο οποίος αντιστοίχισε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του Dorsey σε μία πλαστογραφημένη κάρτα SIM. Το αποτέλεσμα ήταν οι hackers να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό μέσω της διαδικασίας επαλήθευσης δύο βημάτων, όπου το Twitter στέλνει έναν κωδικό μίας χρήσης στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v