Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Μηνιαία πτώση 2,2% στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο

Οι εκτιμήσεις της αγοράς ήταν ότι θα σημειωθεί μικρότερη καθοδική κίνηση, κατά 1%. Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε στο 1% τον Αύγουστο, ενώ οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 4.000 τον περασμένο μήνα.

Γερμανία: Μηνιαία πτώση 2,2% στις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο

Καθοδικά κινήθηκε το λιανεμπόριο στη Γερμανία τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τον Ιούνιο. Όπως μεταδίδει το Reuters, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 2,2% σε μηνιαία βάση, έναντι πρόβλεψης για μικρότερη πτώση κατά 1%.

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 4,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Στο 1% επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθε, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία –εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες – ενισχύθηκε κατά 1% σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,1%.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα αυξηθεί κατά 1,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό μήνα και ότι θα παραμείνουν αμετάβλητες σε σύγκριση με τον Ιούλιο.

Τον Ιούλιο ο ετήσιος πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 1,1% και ο μηνιαίος στο 0,4%. 

4.000 νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας τον Αύγουστο

Την ίδια ώρα, πιέσεις φαίνεται ότι ασκούνται και στην αγορά εργασίας της Γερμανίας, υπό το βάρος της ύφεσης στον τομέα της μεταποίησης, αυξάνοντας την ανάγκη για δράση από τη γερμανική κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο αριθμός των ανθρώπων που υπέβαλαν για πρώτη φορά αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε κατά 4.000, φτάνοντας τα 2,29 εκατ. τον Αύγουστο, καταγράφοντας τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα που ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας δεν υποχώρησε.  

Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε ωστόσο στο 5%, κοντά σε ιστορικό χαμηλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v