Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Οι αδύναμες εξαγωγές βασική αιτία της συρρίκνωσης το Q2

Επιβεβαιώθηκε η προκαταρκτική εκτίμηση για συρρίκνωση ύψους 0,1% σε τριμηνιαία βάση.

Γερμανία: Οι αδύναμες εξαγωγές βασική αιτία της συρρίκνωσης το Q2

Οι πιο αδύναμες εξαγωγές ήταν ο βασικός λόγος για τη συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα πιο λεπτομερή στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επιβεβαιώθηκε η προκαταρκτική εκτίμηση για συρρίκνωση ύψους 0,1% σε τριμηνιαία βάση.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν περισσότερο από τις εισαγωγές στο διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, το οποίο σημαίνει ότι το καθαρό εμπόριο αφαίρεσε 0,5 ποσοστιαίες μονάδες από τη συνολική οικονομική επέκταση.

Το επενδυτικό κλίμα βυθίστηκε στο πιο χαμηλό από το 2012

Το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία υποχώρησε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Αύγουστο, φτάνοντας στο πιο χαμηλό επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2012, σύμφωνα με το γερμανικό ινστιτούτο Ifo και τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες.

Πρόκειται για ακόμη μία ένδειξη που δείχνει ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία κατευθύνεται προς την ύφεση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o δείκτης του Ifo διολίσθησε στις 94,3 μονάδες από την αναθεωρημένη μέτρηση των 95,8 του Ιουλίου.

Ο Αύγουστος ήταν ο πέμπτος συνεχόμενος μήνας πτώσης και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερες απώλειες -προέβλεπαν πτώση στις 95,1 μονάδες.

«Υπάρχουν επιπλέον ενδείξεις ύφεσης στη Γερμανία», σημείωσε ο πρόεδρος του Ifo, Clemens Fuest. «Οι επιχειρήσεις είναι λιγότερο ικανοποιημένες με την τρέχουσα κατάσταση και η απασιοδοξία τους για τους επόμενους μήνες έχει επίσης αυξηθεί», πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v