Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό εξαετίας η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη

Όπως ανακοινώθηκε, o PMI του τομέα μεταποίησης διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στις 46,5 μονάδες, οριακά υψηλότερα από τις 46,4 μονάδες της αρχικής εκτίμησης, αλλά χαμηλότερα των 47,6 μονάδων του Ιουνίου.

Σε χαμηλό εξαετίας η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη

Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών συρρικνώθηκε η δραστηριότητα στις βιομηχανίες της ευρωζώνης τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του IHS Markit.

Όπως ανακοινώθηκε, o PMI του τομέα μεταποίησης διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στις 46,5 μονάδες, οριακά υψηλότερα από τις 46,4 μονάδες της αρχικής εκτίμησης, αλλά χαμηλότερα των 47,6 μονάδων του Ιουνίου. Πρόκειται για τον έκτο συνεχόμενο μήνα που ο δείκτης κινείται κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Η μέτρηση του Ιουλίου ήταν η χαμηλότερη από τον Δεκέμβριο του 2012.

Όπως σχολίασε ο οικονομολόγος του IHS Markit, Chris Williamson, ο PMI της ευρωζώνης βρίσκεται «στο κόκκινο», προειδοποιώντας «για την επιδείνωση της υγείας των βιομηχανιών της περιοχής».

«Οι κλιμακούμενες γεωπολιτικές ανησυχίες, περιλαμβανομένων των εμπορικών πολέμων και του Brexit, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη εγχωρίως και διεθνώς, οδήγησαν σε υποτονική ζήτηση και έπληξαν την εμπιστοσύνη στο outlook».

Σημειώνεται πως ο δείκτης μελλοντικής παραγωγής, ο οποίος «μετρά» την αισιοδοξία, έκανε «βουτιά» στο 52,6 από 56,6, το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2012. Οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν για δέκατο συνεχόμενο μήνα και τα εργοστάσια μείωσαν τον αριθμό των εργαζομένων για τρίτο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v