Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SAP: Κέρδη χαμηλότερα από τις προσδοκίες το δεύτερο τρίμηνο

Με κεφαλαιοποίηση ύψους €148 δισ., είναι μακράν η εταιρεία με την πιο υψηλή αποτίμηση στη Γερμανία, αφήνοντας πίσω τη Linde (€99 δισ.) και την Allianz (€92 δισ.).

SAP: Κέρδη χαμηλότερα από τις προσδοκίες το δεύτερο τρίμηνο

Χτύπημα από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας δέχθηκε η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής λογισμικού, η SAP, το δεύτερο τρίμηνο, με τις πωλήσεις να δέχονται πλήγμα στην Ασία.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, εξαιρουμένoυ του κόστους για εξαγορές και αναδιαρθρώσεις όπως και των αποζημιώσεων με μετοχές, η εταιρεία λογισμικού με προϊόντα για τη οργάνωση επιχειρήσεων αύξησε το λειτουργικό κέρδος της κατά 11% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, φτάνοντας στα €1,82 δισ.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Vara Research είχαν προβλέψει άνοδο κατά 14%. Ο CFO, Luka Mucic, επιβεβαίωσε το outlook του ομίλου για το 2019, για άνοδο λειτουργικού κέρδους κατά 9,5% με 12,5%, προ νομισματικών αλλαγών.

Με κεφαλαιοποίηση ύψους €148 δισ., η SAP είναι μακράν η εταιρεία με την πιο υψηλή αποτίμηση στη Γερμανία, αφήνοντας πίσω τη Linde (€99 δισ.) και την Allianz (€92 δισ.).

Το δεύτερο τρίμηνο, το λειτουργικό περιθώριο της SAP ήταν σταθερό στο 27,3%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 27,7%.

Ο σημαντικός τομέας του cloud με έσοδα από συνδρομές αυξήθηκαν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες. Στα €1,72 δισ. ήταν 40% υψηλότερα από πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v