Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H WarnerMedia παίρνει «Τα Φιλαράκια» από το Netflix

Η υπηρεσία της, «ΗΒΟ Max», αναμένεται την άνοιξη του 2020, με αποκλειστικά δικαιώματα σε σειρές της Time Warner, όπως «Τα Φιλαράκια» και «Ο πρίγκηπας του Μπελ Αιρ», αλλά και σε νέες ταινίες. «Μάχη» των παραδοσιακών εταιρειών για να κερδίσουν ξανά το κοινό τους.

H WarnerMedia παίρνει «Τα Φιλαράκια» από το Netflix

Η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1990, «Friends», φεύγει από το Netflix του χρόνου και πάει στην επερχόμενη πλατφόρμα video streaming της WarnerMedia.

Όπως τονίζουν οι Financial Times, πρόκειται για την πιο τελευταία κίνηση των εταιρειών μέσων ενημέρωσης στην καταπολέμηση του Netflix, που έχει πλήξει τις επιχειρήσεις τους.

Η WarnerMedia, ιδιοκτησίας ΑΤ&Τ, αποκάλυψε λεπτομέρειες της νέας πλατφόρμας streaming που θα παρέχει, με στόχο να πάρει πίσω τους πελάτες της από το Netflix.

Η υπηρεσία, με όνομα ΗΒΟ Max, αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2020, με αποκλειστικά δικαιώματα σε σειρές της Time Warner, όπως είναι «Τα Φιλαράκια», «Ο πρίγκηπας του Μπελ Αιρ», καθώς και σε νέες ταινίες.

Καθώς το κοινό δείχνει να έχει αλλάξει στάση, να έχει απομακρυνθεί από την παραδοσιακή τηλεόραση και να έχει στραφεί στο Netflix, οι παραδοσιακές εταιρείες παραγωγής προσπαθούν να επιστρέψουν. Η Walt Disney και η ΑΤ&Τ δαπάνησαν περισσότερα από 150 δισ. δολάρια σε τεράστιες συμφωνίες, για να ενισχύσουν το περιεχόμενό τους, ενώ ήδη δουλεύουν για την έναρξη των υπηρεσιών streaming, μέσα στην επόμενη χρονιά.

Και καθώς η μάχη κορυφώνεται… θα πάρουν κάποιες από τις πιο αγαπημένες σειρές από το Netflix. Τον περασμένο μήνα, η NBCUniversal, ιδιοκτησίας Comcast, ανακοίνωσε ότι ξαναπαίρνει από το 2021 τα δικαιώματα της σειράς «The Office». Οι τηλεοπτικές σειρές «The Office» και «Τα Φιλαράκια» είναι οι δύο σειρές με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στο Netflix, σύμφωνα με την εταιρεία Nielsen.

Τον περασμένο χρόνο, το Netflix προειδοποίησε τους πελάτες τους ότι «Τα Φιλαράκια» μπορεί να αποσυρθούν από την πλατφόρμα σύντομα, τροφοδοτώντας τεράστια αναστάτωση στους θαυμαστές τους. Ωστόσο το Netflix έκλεισε συμφωνία με το ΑΤ&Τ για να παραταθεί ακόμη μία χρονιά, πληρώνοντας περίπου $100 εκατ.

Το Netflix δήλωσε μέσω Twitter ότι «λυπάται που βλέπει “Τα Φιλαράκια” να πηγαίνουν στην υπηρεσία streaming της Warner, στις αρχές του 2020 (στις ΗΠΑ)».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v