Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Microsoft: Delete στη μεγαλύτερη βάση αναγνώρισης προσώπων

Αλγόριθμοι και συστήματα αναγνώρισης προσώπου χρησιμοποιούσαν τη βάση MS Celeb για εκπαιδευτικούς λόγους, καθώς περιείχε περισσότερες από 10 εκατ. εικόνες, σχεδόν 100.000 ατόμων.

Microsoft: Delete στη μεγαλύτερη βάση αναγνώρισης προσώπων

Τα δεδομένα 10 εκατ. προσώπων τα οποία χρησιμοποιούνταν για να εκπαιδευτούν συστήματα και αλγόριθμοι αναγνώρισης προσώπου παγκοσμίως απομάκρυνε από το διαδίκτυο η Microsoft.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η βάση δεδομένων, γνωστή ως MS Celeb, δημοσιεύθηκε το 2016 και είχε χαρακτηριστεί από την εταιρεία ως η μεγαλύτερη δημόσια βάση αναγνώρισης προσώπου διεθνώς, καθώς περιείχε περισσότερες από 10 εκατ. εικόνες σχεδόν 100.000 ατόμων.

Δεν είχε ζητηθεί η έγκριση από όσους χρησιμοποιήθηκαν οι φωτογραφίες τους, ενώ οι εικόνες τους απομακρύνθηκαν από τις μηχανές αναζήτησης υπό τους όρους της άδειας Creative Commons, που επιτρέπει ακαδημαϊκή επαναχρησιμοποίηση των φωτογραφιών.

Η Microsoft, που κατέβασε τη βάση δεδομένων, λίγες ημέρες αφότου οι FT μετέδωσαν τη χρήση της από εταιρείες, δήλωσε: «Ο σκοπός της ιστοσελίδας ήταν ακαδημαϊκός. Τη λειτουργούσε εργαζόμενος που δεν δουλεύει πλέον στη Μicrosoft και το site έχει απομακρυνθεί».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v