Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Ο εμπορικός πόλεμος ανησυχεί τις αμερικανικές επιχειρήσεις

Πολλές επιχειρήσεις ανησυχούν ότι οι αυξημένοι δασμοί στο εμπόριο με την Κίνα θα περιορίσουν τη ζήτηση για αμερικανικά προϊόντα, σύμφωνα με τη Beige Book.

Fed: Ο εμπορικός πόλεμος ανησυχεί τις αμερικανικές επιχειρήσεις

Oι αμερικανικές επιχειρήσεις ανησυχούν για τον αρνητικό αντίκτυπο από τον εμπορικό πόλεμο παρά την άνοδο της οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την έκθεση της Fed για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας τον Απρίλιο. 

Όπως αναφέρεται στη Beige Book, οι περισσότερες επιχειρήσεις στις 12 περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας διαπίστωσαν μια «ήπια» βελτίωση στην ανάπτυξη της οικονομίας, η οποία περιγράφεται ως «μέτρια». 

Ωστόσο, τονίζεται πως υπάρχουν πολυάριθμες επιχειρήσεις που εκφράζουν ανησυχία για τον εμπορικό πόλεμο της κυβέρνησης Τραμπ με την Κίνα. 

«Αρκετές επιχειρήσεις ανέφεραν πως βλέπουν καθοδική πορεία στη ζήτηση αν δεν υπάρξει επίλυση της εμπορικής διαμάχης με την Κίνα, αν και κάποιες ήταν αισιόδοξες πως θα επιτευχθεί συμφωνία και θα ωφελήσει τις ΗΠΑ μακροπρόθεσμα» σημειώνεται σύμφωνα με το Reuters στην έκθεση. 

«Πολλές επιχειρήσεις ανησυχούν ότι οι αυξημένοι δασμοί στο εμπόριο με την Κίνα θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη αδύναμη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, οδηγώντας σε λιγότερη ζήτηση για αμερικανικά προϊόντα» επισημαίνει η έκθεση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v