Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Πιθανή έρευνα κατά Apple, Facebook, Google για μονοπωλιακές πρακτικές

Τη διεξαγωγή έρευνας κατά των τεχνολογικών κολοσσών εξετάζουν οι αρχές των ΗΠΑ σύμφωνα με δημοσιεύματα. Βουτιά πάνω από 6% για τη μετοχή του Facebook και της Google. Απώλειες 1% για την Apple.

ΗΠΑ: Πιθανή έρευνα κατά Apple, Facebook, Google για μονοπωλιακές πρακτικές

Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών έχουν μπει η Apple, το Facebook, και η Google, με δημοσιεύματα του Reuters, της Wall Street Journal και του Bloomberg να αναφέρουν ότι υπήρξαν επαφές μεταξύ ανθρώπων του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) για το μεταξύ τους «μοίρασμα» της έρευνας.

Δύο πηγές ανέφεραν τη Δευτέρα στο Reuters ότι τo υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει λάβει τη δικαιοδοσία για να ξεκινήσει έρευνα κατά της Apple.

Άνθρωποι του τμήματος του υπουργείου που αναλαμβάνει υποθέσεις περί παραβίασης του ανταγωνισμού συναντήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες με στελέχη της FTC  και συμφώνησαν να δοθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης η δικαιοδοσία να ξεκινήσει έρευνα κατά της Apple και της Google, σημείωσαν οι πηγές. 

H FTC ανέλαβε την εποπτεία του Facebook, πρόσθεσαν οι πηγές. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η FTC θα εξετάσει κατά πόσον οι πρακτικές του Facebook επηρεάζουν τον ψηφιακό ανταγωνισμό.

Η μετοχή του Facebook βουτάει 6,3% στα 166 δολάρια, ενώ η Apple υποχωρεί 1% στα 173 δολάρια. 

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι η Αlphabet, η μητρική της Google, μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών για μονοπωλιακές πρακτικές. 

Η μετοχή της Google βούτηξε ως και 7,2%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v