Fed: ”Νωθρή” η οικονομία στις αρχές του φθινοπώρου

”Νωθρή” παρέμεινε η αμερικανική οικονομία το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη Μπεζ Βίβλο της Fed, κυρίως εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων λιανικής αλλά και του υψηλού αριθμού των ανέργων.

Fed: ”Νωθρή” η οικονομία στις αρχές του φθινοπώρου
Οι χαμηλές πωλήσεις λιανικής και η επιβράδυνση του ρυθμού προσλήψεων νέων εργαζομένων από τις εταιρίες, είχε ως αποτέλεσμα η αμερικανική οικονομία να παραμείνει ”νωθρή” το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη Μπεζ Βίβλο της Fed.

Σύμφωνα με την αναφορά της Μπεζ Βίβλου, οι πωλήσεις λιανικής παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα ανά την χώρα, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων υψηλών υποχωρήσεων στις πωλήσεις μοτοσικλετών. Μάλιστα, συμπληρώνει η Fed στην αναφορά της, στις περισσότερες περιοχές παρατηρήθηκε πτώση της μεταποιητικής δραστηριότητας.

Όσον αφορά στον πληθωρισμό, αυτός παραμένει ”σταθερός”, αν και έχουν παρατηρηθεί κάποιες αξιοσημείωτες αυξήσεις στο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και των ασφαλειών.

Εξάλλου, πριν από λίγη ώρα, ο πρόεδρος της Fed Άλαν Γκρίνσπαν, σε δηλώσεις του απέφυγε να σχολιάσει οτιδήποτε για την αμερικανική οικονομία ή την πολιτική που αναμένεται να ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σχετικά με τα επιτόκια, δηλώνοντας μόνο ότι είναι ενθαρρυντική η αύξηση της παραγωγικότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v