Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την πόρτα εξόδου από τις ΗΠΑ βλέπει σήμερα η Huawei

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται να υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα, με το οποίο οι αμερικανικές εταιρείες δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση εξοπλισμού που φτιάχνει η κινεζική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία.

Την πόρτα εξόδου από τις ΗΠΑ βλέπει σήμερα η Huawei

Ακόμη και σήμερα αναμένεται να υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ απόφαση με την οποία θα απαγορεύει στις αμερικανικές εταιρείες να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό έχει κατασκευαστεί από την κινεζική εταιρεία Huawei.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, πηγή με γνώση του θέματος σημείωσε ότι ο Τραμπ προσανατολίζεται προς την υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος σήμερα, λίγες μόνο μέρες αφότου ολοκληρώθηκαν οι εμπορικές συνομιλίες με το Πεκίνο, χωρίς ωστόσο συμφωνία.

Η πηγή σημειώνει ότι στο διάταγμα δεν θα αναγράφεται χώρα ή εταιρεία ονομαστικά. Αντ’  αυτού θα δημιουργεί μία διαδικασία αναθεώρησης που θα επιτρέπει στο αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου να επανεξετάζει συναλλαγές που περιλαμβάνουν τεχνολογίες οι οποίες θεωρούνται «επικίνδυνες για την εθνική ασφάλεια» - κάτι που θα αφορά και τη Huawei.

Η Ουάσιγκτον κατηγορεί την κινεζική εταιρεία ότι ασκεί κατασκοπεία για την κινεζική κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v