Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Απειλές» Ρος για δασμούς στα αυτοκίνητα

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να έχει λάβει απόφαση για το αν θα επιβάλλει δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα ως τις 18 Μαϊου, προειδοποίησε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

«Απειλές» Ρος για δασμούς στα αυτοκίνητα

Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, υποστήριξε ότι οι εισαγωγές αυτοκινήτων ευθύνονται όσο και η Κίνα για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ.

«Ο λόγος που τα αυτοκίνητα είναι πολύ σημαντικά για την εμπορική μας εικόνα είναι ότι περίπου το μισό από το εμπορικό μας έλλειμμα προέρχεται από ένα μόνο προϊόν, τα αυτοκίνητα, και περίπου το μισό από το εμπορικό μας έλλειμμα προέρχεται από μια γεωγραφική περιοχή και αυτή λέγεται Κίνα» ανέφερε ο κ. Ρος σε συνέντευξη τύπου στο Λουξεμβούργο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Ρος τόνισε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να έχει λάβει απόφαση για το αν θα επιβάλλει δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα ως τις 18 Μαϊου.

«Για να μειώσουμε το εμπορικό μας έλλειμμα – έναν από τους μεγάλους στόχους αυτής της κυβέρνησης – πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Κίνα σαν μια οντότητα και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αυτοκινητοβιομηχανία σαν μια γραμμή προϊόντος» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v