Ρωσία: Δύο εβδομάδες για τον καθαρισμό αγωγού πετρελαίου

Τη σταδιακή επαναλειτουργία του αγωγού μέσω του οποίου παραδίδεται πετρέλαιο από τη Ρωσία σε ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης. Για επιμόλυνση του αγωγού με χημικό κάνει λόγο η Transneft.

Ρωσία: Δύο εβδομάδες για τον καθαρισμό αγωγού πετρελαίου

 

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει για περίπου δύο εβδομάδες ο αγωγός που μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία σε ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Η τροφοδοσία διεκόπη μετά τη διαπίστωση επιμόλυνσης στον αγωγό που είχε ως αποτέλεσμα την υποβαθμισμένη ποιότητα του ρωσικού πετρελαίου που έφτανε στους τελικούς αποδέκτες στην Ευρώπη.

Μετά από διαβουλεύσεις στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, ανακοινώθηκε πως η Ρωσία μαζί με την Πολωνία, τη Γερμανία και την Ουκρανία θα προχωρήσουν σε εργασίες καθαρισμού του αγωγού. Τη συμφωνία ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Κόζακ, που έκανε γνωστό πως οι παραδόσεις πετρελαίου στη Λευκορωσία θα ξεκινήσουν στις 29 Απριλίου, ενώ η η λειτουργία του αγωγού θα έχει αποκατασταθεί πλήρως σε δύο εβδομάδες.

Η Transneft, η ρωσική εταιρεία που έχει το μονοπώλιο στη διαχείριση των αγωγών, ανακοίνωσε πως η επιμόλυνση ίσως να είναι αποτέλεσμα δολιοφθοράς. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στις αρχές της εβδομάδας όταν στις ποσότητες πετρελαίου που επρόκειτο να παραδοθούν σε πελάτες στην Ευρώπη, εντοπίστηκε ένα χημικό που χρησιμοποιείται στις εξορύξεις αλλά μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στον εξοπλισμό των διυλιστηρίων. Η Transneft ανακοίνωσε πως διεξάγει εσωτερική ερευνα για την υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v