Qualcomm: Το ντιλ με την Apple αύξησε $30 δισ. την κεφαλαιοποίηση

Οι μετοχές της, που έκλεισαν με άνοδο κατά 23% την Τρίτη μετά την ανακοίνωση, ενισχύονται μέχρι και 17% την Τετάρτη, φτάνοντας στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Qualcomm: Το ντιλ με την Apple αύξησε $30 δισ. την κεφαλαιοποίηση

Τριάντα δισεκατομμύρια δολάρια κέρδισε η Qualcomm στη χρηματιστηριακή αξία της, μετά την επίλυση της νομικής διαμάχης της με την Apple.

Όπως σημειώνει το Reuters, πρόκειται για κίνηση που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για παρόμοιο διακανονισμό με την κινεζική εταιρεία Huawei Technologies.

Οι μετοχές της που έκλεισαν με άνοδο κατά 23% την Τρίτη, μετά την ανακοίνωση, ενισχύονται μέχρι και 17% την Τετάρτη, φτάνοντας στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων δύο δεκαετιών.

H Apple και η Qualcomm ανακοίνωσαν την Τρίτη πως κατέληξαν σε εξαετή συμφωνία για τις άδειες χρήσης ευρεσιτεχνιών, αποσύροντας όλες τις κατηγορίες και βάζοντας τέλος σε μια μακρά δικαστική διαμάχη. 

Ο διακανονισμός προβλέπει μεταξύ άλλων και πληρωμή της κορεατικής εταιρείας από την Apple. 

Η πολύπλοκη δικαστική διαμάχη ξεκίνησε το 2016. Η Apple, η οποία αγόραζε για πολλά χρόνια τσιπ της Qualcomm, κατηγόρησε την κορεατική εταιρεία ότι ζητάει υπερβολικά ποσά για τη χρήση των τσιπ και των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της και ότι καταφεύγει σε μονοπωλιακές πρακτικές.

Η Qualcomm είχε κατηγορήσει από την πλευρά της την Apple ότι της είχε κλέψει εμπιστευτικές πληροφορίες και εμπορικά μυστικά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v