Το Ευρωκοινοβούλιο στηρίζει wifi για τα διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα

H χρήση της τεχνολογίας wifi υποστηρίζεται από τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, τη Volkswagen. H αγορά των διασυνδεδεμένων αυτοκινήτων θα μπορούσε να φέρει δισεκατομμύρια σε κατασκευαστές αυτοκινήτων και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αλλά και παρόχους δικτύων.

Το Ευρωκοινοβούλιο στηρίζει wifi για τα διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα

Στήριξη στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προώθηση της τεχνολογίας wifi σε διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα έδωσαν οι ευρωβουλευτές την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η χρήση της τεχνολογίας wifi υποστηρίζεται από τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, τη Volkswagen.

Η Κομισιόν θέλει να θέσει τα σημεία αναφοράς για τα διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα, μία αγορά που θα μπορούσε να φέρει δισεκατομμύρια ευρώ σε έσοδα για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, τους διαχειριστές τηλεπικοινωνιών και τους εταιρείες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, σύμφωνα με αναλυτές.

Οι Volkswagen, Renault και Toyota είναι υπέρ της τεχνολογίας ITS-G5 που βασίζεται στο wifi, ενώ οι Daimler, Ford, Deutsche Telekom, Qualcomm και Samsung προωθούν την ανταγωνίστρια τεχνολογία 5G.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v