ΙΕΑ: Κυρώσεις και περικοπές έριξαν την παραγωγή αργού

Διατηρεί την πρόβλεψή της «για αύξηση της ζήτησης φέτος κατά 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αλλά αποδέχεται ότι «υπάρχουν μικτά μηνύματα σχετικά με την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας και διαφορετικές απόψεις για το πιθανό επίπεδο των τιμών του πετρελαίου».

ΙΕΑ: Κυρώσεις και περικοπές έριξαν την παραγωγή αργού

Η «αυξημένη αποτελεσματικότητα» των κυρώσεων κατά του Ιράν και της Βενεζουέλας συντελεί στη σύσφιξη των αγορών πετρελαίου, σημειώνει η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ).

Σε συνδυασμό με τις περικοπές παραγωγής από τις χώρες του ΟΠΕΚ και τις συμμάχους τους, η παραγωγή έχει μειωθεί κατά 2,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο.

Η παραγωγή των κρατών που δεν μετέχουν στον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών υποχώρησε κατά 700.000 βαρέλια την ημέρα, τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, σε τριμηνιαία βάση.

Η «αβεβαιότητα» στη Λιβύη, είναι μία νέα εξέλιξη που θα μπορούσε να επηρεάσει τις αγορές, σημειώνει η ΙΕΑ.

Οπως μεταδίδει το CNBC, διατηρεί την πρόβλεψή της «για αύξηση της ζήτησης το 2019 κατά 1,4 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, αλλά αποδέχεται ότι υπάρχουν μικτά μηνύματα σχετικά με την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας και διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πιθανό επίπεδο των τιμών του πετρελαίου».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v