Uber: Σχέδια για πώληση μετοχών αξίας $10 δισ. στην ΙΡΟ

Μία δημόσια εγγραφή αυτού του μεγέθους θα είναι μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας και η μεγαλύτερη από τότε που έκανε η κινεζική εταιρεία-κολοσσός του λιανικού εμπορίου, Alibaba, το 2014.

Uber: Σχέδια για πώληση μετοχών αξίας $10 δισ. στην ΙΡΟ

Μετοχές αξίας 10 δισ. δολαρίων αποφάσισε να πουλήσει η Uber Technologies στην αρχική δημόσια προσφορά της, ενώ θα πραγματοποιήσει δημόσια εγγραφή την Πέμπτη, σύμφωνα με στελέχη που έχουν γνώση του θέματος και τους οποίους επικαλείται το Reuters.

Μία δημόσια εγγραφή αυτού του μεγέθους θα είναι μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας και η μεγαλύτερη από τότε που έκανε η Alibaba, η κινεζική εταιρεία-κολοσσός του λιανικού εμπορίου το 2014.

Η Uber αναζητά αποτίμηση μεταξύ 90 και 100 δισ. δολαρίων, επηρεασμένη από τη φτωχή επίδοση των μετοχών της μικρότερης ανταγωνίστριας εταιρείας Lyft, μετά τη δημόσια εγγραφή της που πραγματοποιήθηκε τον περασμένου μήνα. Οι επενδυτικοί τραπεζίτες προηγουμένως ενημέρωναν την Uber ότι θα μπορούσε να φτάσει στα $120 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v