Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στις εξαγωγές και εισαγωγές της Γερμανίας τον Φεβρουάριο

Η αρνητική κίνηση ήταν μεγαλύτερη από αυτή που ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Το εμπορικό πλεόνασμα κινήθηκε ανοδικά, στα 18,7 δισ. ευρώ ($20,99 δισ.) από το αναθεωρημένο ποσό των 18,6 δισ. ευρώ του Ιανουαρίου.

Πτώση στις εξαγωγές και εισαγωγές της Γερμανίας τον Φεβρουάριο

Χαμηλότερα κινήθηκαν και οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της Γερμανίας τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας μεγαλύτερη αρνητική κίνηση από αυτή που ανέμεναν οι οικονομολόγοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για ακόμη μία ένδειξη μικρότερης οικονομικής ανάπτυξης πρώτου τριμήνου για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές υποχώρησαν κατά 1,3% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν πτώση κατά 1,6%.

Το εμπορικό πλεόνασμα κινήθηκε ανοδικά, στα 18,7 δισ. ευρώ ($20,99 δισ.) από το αναθεωρημένο ποσό των 18,6 δισ. ευρώ του Ιανουαρίου.

Δημοσκόπηση του Reuters έδειχνε 0,5% πτώση των εξαγωγών και 0,7% πτώση στις εισαγωγές. Το εμπορικό πλεόνασμα αναμενόταν να μειωθεί στα 18 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v