Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λεμέρ: Ζητά μία ευρωπαϊκή αυτοκρατορία κατά των υπερδυνάμεων

Η ιδέα του Γάλλου ΥΠΟΙΚ δεν αφορά «μία αυτοκρατορία κυριαρχίας» αλλά «μία ειρηνική αυτοκρατορία» που θα ενώσει τα μέλη της ΕΕ στην αντίσταση κατά του επεκτατικού νέου Δρόμου του Μεταξιού της Κίνας και του σλόγκαν «η Αμερική πρώτα».

Λεμέρ: Ζητά μία ευρωπαϊκή αυτοκρατορία κατά των υπερδυνάμεων

Μια «νέα αυτοκρατορία» της Ευρώπης ζήτησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, η οποία θα αντισταθεί στις προσπάθειες αντίπαλων υπερδυνάμεων των ΗΠΑ και της Κίνας να ελέγξουν την ΕΕ μέσω της οικονομικής και τεχνολογικής κυριαρχίας.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Μπρούνο Λεμέρ είπε ότι η ιδέα του δεν αφορά «μία αυτοκρατορία κυριαρχίας» αλλά «μία ειρηνική αυτοκρατορία» που θα ενώσει τα μέλη της ΕΕ στην αντίσταση κατά του επεκτατικού νέου Δρόμου του Μεταξιού της Κίνας και του σλόγκαν «η Αμερική πρώτα» του Ντόναλντ Τραμπ.

«Υποτέλεια είναι όταν οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι όταν επιβάλλουν δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο που θα επηρεάσουν άμεσα τις ζωές των εργαζομένων και των χαλυβουργείων της βόρειας Γαλλίας.

»Οταν η Κίνα αποφασίσει να αγοράσει ολόκληρα τμήματα στρατηγικών υποδομών στην Ευρώπη. Οταν τα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης θα έχουν αμερικανικά συστήματα πλοήγησης και ασιατικές μπαταρίες», σημείωσε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Η νέα αυτοκρατορία: Η Ευρώπη στον 21ο αιώνα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v