Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IHS Markit: Χαμηλότερα ο ΡΜΙ μεταποίησης στη Γερμανία τον Μάρτιο

Εφτασε στις 44,1 μονάδες, πιο κάτω από την πρώτη εκτίμηση των 44,7 μονάδων. Και ο δείκτης μεταποίησης στη Γαλλία υποχώρησε περισσότερο από ότι αναμενόταν – αναθεωρήθηκε καθοδικά στις 49,7 μονάδες.

IHS Markit: Χαμηλότερα ο ΡΜΙ μεταποίησης στη Γερμανία τον Μάρτιο

Πιο βαθιά από ότι αναμενόταν καταγράφηκε η συρρίκνωση της γερμανικής μεταποίησης τον Μάρτιο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg και σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit, ο δείκτης ΡΜΙ του τομέα υποχώρησε στις 44,1 μονάδες, χαμηλότερα από την πρώτη εκτίμηση των 44,7 μονάδων.

Με το κλίμα από τα ασιατικά εργοστάσια να σταθεροποιείται, αποδυναμώνονται τα γερμανικά ομόλογα, οδηγώντας την απόδοση του 10ετούς Bund υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης, στο μείον 0,04%.

«Oλο και περισσότερες επιχειρήσεις αναφέρουν χαμηλότερη ζήτηση, γεγονός που σχετίζεται με το Brexit και την εμπορική αβεβαιότητα, τα προβλήματα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και γενικά την πιο ήπια διεθνή ζήτηση», σημείωσε ο οικονομολόγος της IHS Markit, Phil Smith.

Και ο δείκτης μεταποίησης στη Γαλλία υποχώρησε περισσότερο από ότι αναμενόταν – αναθεωρήθηκε καθοδικά στις 49,7 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι οποιαδήποτε ανάγνωση χαμηλότερη από το όριο των 50 μονάδων δείχνει συρρίκνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v