Huawei: Πωλήσεις $100 δισ. το 2018 παρά την κόντρα με τις ΗΠΑ

Αυξήθηκαν κατά 19,5% σε σύγκριση με το 2017, φτάνοντας στα 721,2 δισ. γουάν, αν και αυτές προς παρόχους τηλεφωνίας και ίντερνετ ήταν αμετάβλητες, στα $62,3 δισ. Οι ΗΠΑ πιέζουν τους συμμάχους τους να την αποκλείσουν από τα δίκτυα 5G.

Huawei: Πωλήσεις $100 δισ. το 2018 παρά την κόντρα με τις ΗΠΑ

Η κινεζική τεχνολογική εταιρεία κολοσσός Huawei δημοσίευσε την Παρασκευή πωλήσεις που κινήθηκαν υψηλότερα από 100 δισ. δολάρια το 2018, αν και αυτές του εξοπλισμού δικτύων ήταν σταθερές, εν μέσω αμερικανικών προειδοποιήσεων σε άλλες χώρες για κινδύνους ασφαλείας.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 19,5% σε σύγκριση με το 2017, φτάνοντας στα 721,2 δισ. γουάν ($105,2 δισ.). Η κίνηση οδηγήθηκε από τα διψήφια κέρδη στην καταναλωτική και εταιρική μονάδα της, ενώ οι πωλήσεις της σε παρόχους τηλεφωνίας και ίντερνετ ήταν αμετάβλητες, στα 294 δισ. γουάν ($62,3 δισ.)

Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο εξοπλισμός της Huawei θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία από την κινεζική κυβέρνηση και πιέζουν τους συμμάχους τους να την αποκλείσουν από τα δίκτυα 5G.

Μόλις χθες η βρετανική κυβέρνηση απήυθυνε προειδοποιήσεις, όσον αφορά τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό της Huawei. Όπως τονίζει, εγείρονται «σημαντικά» θέματα ασφαλείας.

Σε μία έκθεση 46 σελίδων, στην οποία αποτιμώνται οι κίνδυνοι ασφαλείας, οι Βρετανοί αξιωματούχοι δεν αναφέρονται στην απαγόρευση της χρήσης του εξοπλισμού 5G της κινεζικής εταιρείας.

Ωστόσο, αναφέρουν «τις ελλείψεις» στις διαδικασίες της εταιρείας όσον αφορά τον τομέα της μηχανικής λογισμικού και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, επικαλούμενοι «σημαντικά αυξημένο κίνδυνο για τους φορείς του Ηνωμένου Βασιλείου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v