Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Απότομη πτώση 14% στα βιομηχανικά κέρδη το πρώτο δίμηνο

Ηταν η μεγαλύτερη συρρίκνωση από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία, τον Οκτώβριο του 2011. Τα κέρδη υποχώρησαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο στα $105,50 δισ., σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία

Κίνα: Απότομη πτώση 14% στα βιομηχανικά κέρδη το πρώτο δίμηνο

Οι βιομηχανικές εταιρείες της Κίνας δημοσίευσαν τη χειρότερη πτώση κερδών από τα τέλη του 2011, τους πρώτους δύο μήνες του 2019, καθώς αυξάνονται οι εντάσεις στην οικονομία και επιβραδύνεται η ζήτηση από την εγχώρια αγορά.

Τα κέρδη υποχώρησαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο κατά 14% σε ετήσια βάση, στα 708,01 δισ. γουάν ($105,50 δισ.) σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία. Ηταν η μεγαλύτερη συρρίκνωση από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία, τον Οκτώβριο του 2011.

Οπως μεταδίδει το Reuters, τα κέρδη στον τομέα αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν λιγότερα κατά 37,1 δισ. γουάν σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ στον τομέα επεξεργασίας πετρελαίου διολίσθησαν κατά 31,7 δισ. γουάν.

Η ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα υποχώρησε σε χαμηλό 17 ετών τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού παρέμεινε υποτονικός.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v