Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Volkswagen: Στο 3,8% υποχώρησε το περιθώριο κέρδους το 2018

H αυτοκινητοβιομηχανία στρέφει το ενδιαφέρον της στην ηλεκτρική κίνηση μετά το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων της, το οποίο κόστισε περισσότερα από 27 δισ. ευρώ, ενώ αποτέλεσε και πλήγμα για τη φήμη της.

Volkswagen: Στο 3,8% υποχώρησε το περιθώριο κέρδους το 2018

Σε περικοπές θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η Volkswagen, ενώ θα κυκλοφορήσει περίπου 70 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2028, επιταχύνοντας την παραγωγή αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων την ώρα που το λειτουργικό περιθώριο στη βασική της μάρκα έχει δεχθεί χτύπημα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το περιθώριο κέρδους στην ομώνυμη μάρκα της αυτοκινητοβιομηχανίας, τη Volkswagen, διολίσθησε στο 3,8% την περσινή χρονιά, καταγράφοντας πτώση κατά 4,2%, λόγω και των υψηλότερων επενδύσεων σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

H Volkswagen στρέφει το ενδιαφέρον της στην ηλεκτρική κίνηση μετά το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων της, το οποίο κόστισε περισσότερα από 27 δισ. ευρώ ενώ αποτέλεσε και πλήγμα για τη φήμη της.

Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου για το 2018 έφτασαν τα 13,92 δισ. ευρώ (0,7% υψηλότερα από την προηγούμενη χρονιά και χαμηλότερα από τα 14,53 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v