Κάρνεϊ (ΒοΕ): Δεν βλέπουμε πιέσεις ρευστότητας στην αγορά

Ανακοινώνοντας ότι προσφέρεται να δανείσει μετρητά σε εβδομαδιαία βάση στις τράπεζες τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αντί για μηνιαίως, αναζητά να εμποδίσει οποιαδήποτε πιθανότητα χρηματοοικονομικής κρίσης ή πίεσης στην πίστωση, λόγω Brexit.

Κάρνεϊ (ΒοΕ): Δεν βλέπουμε πιέσεις ρευστότητας στην αγορά

Πρόσβαση σε επιπλέον κεφάλαια από την Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) θα έχουν οι τράπεζες σε περίπτωση που υπάρξει έλλειψη από χρήματα, καθώς η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ, όπως ενημέρωσε η Κεντρική Τράπεζα την Τρίτη.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ανακοινώνοντας ότι προσφέρεται να δανείσει μετρητά σε εβδομαδιαία βάση στις τράπεζες τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αντί για μηνιαίως, η ΒοΕ αναζητά να εμποδίσει οποιαδήποτε πιθανότητα χρηματοοικονομικής κρίσης ή πίεσης στην πίστωση, λόγω Brexit. Παρόμοια μέτρα πήρε και κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος το 2016.

Ο Μαρκ Κάρνεϊ, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, είπε σε κοινοβουλευτική επιτροπή την Τρίτη ότι η μετατόπιση σε πιο συχνές δημοπρασίες είναι μέρος ενός «κανονικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης».

«Δεν βλέπουμε κάποιες πιέσεις ρευστότητας στην αγορά», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η προσφορά στην πιο πρόσφατη δημοπρασία ήταν δύο μονάδες βάσης υψηλότερη από το επιτόκιο της τράπεζας.

Υπάρχουν ήδη περίπου 9,5 δισ. στερλίνες σε υφιστάμενες γραμμές πίστωσης, σε σύγκριση με τα 22 δισ. μετά το δημοψήφισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v