ΒΒ&Τ: Ντιλ $28 δισ. για την εξαγορά της SunTrustBanks

Η συμφωνία θα δημιουργήσει την έκτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, με βάση τα περιουσιακά στοιχεία και τις καταθέσεις. Αναμένεται να κλείσει στο τέταρτο τρίμηνο του 2019.

ΒΒ&Τ: Ντιλ $28 δισ. για την εξαγορά της SunTrustBanks

Στην εξαγορά της ανταγωνίστριας SunTrustBanks ανακοίνωσε ότι προχωράει ο αμερικανικός τραπεζικός όμιλος ΒΒ&Τ, έναντι 28 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία της έκτης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας, με βάση τα περιουσιακά στοιχεία και τις καταθέσεις.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι μέτοχοι θα λάβουν 1,295 μετοχή της ΒΒ&Τ για κάθε μετοχή της SunTrust που κατέχουν. Στη ΒΒ&Τ θα ανήκει το 57% της νέας επιχείρησης και οι μέτοχοι της SunTrust θα έχουν περίπου 43%.

Το ντιλ αναμένεται να κλείσει στο τέταρτο τρίμηνο του 2019. Οι μετοχές της SunTrust ενισχύονται 4% στο premarket trading, ενώ της ΒΒ&Τ κινούνται ανοδικά κατά λιγότερο από 0,5%.

H νέα εταιρεία θα λειτουργεί με νέο όνομα και θα έχει περίπου 442 δισ. σε assets, $301 δισ. σε δάνεια και $324 δισ. καταθέσεις. Οι δύο επιχειρήσεις αποκάλεσαν το ντιλ συγχώνευση ίσων, αξίας 66 δισ. δολαρίων.

 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v