Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Πτώση 1,6% στο λιανεμπόριο τον Δεκέμβριο

Σύμφωνα με τη Eurostat, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, αλλά ήταν σε συμφωνία με τον μέσο όρο προβλέψεων των οικονομολόγων, που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters

Ευρωζώνη: Πτώση 1,6% στο λιανεμπόριο τον Δεκέμβριο

Χαμηλότερα κινήθηκε το λιανεμπόριο τον Δεκέμβριο στην ευρωζώνη, όπως και αναμενόταν. Οι πωλήσεις μη διατροφικών προϊόντων και οι διαδικτυακές αγορές υποχώρησαν, με οδηγό την πιο βαθιά πτώση των τελευταίων 11 ετών της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, οι λιανικές πωλήσεις στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ διολίσθησαν 1,6% σε μηνιαία βάση, τον τελευταίο μήνα του 2018, σε συμφωνία με τον μέσο όρο προβλέψεων των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters. Σε ετήσια βάση, το λιανεμπόριο ενισχύθηκε κατά 0,8%.

Η μηνιαία πτώση, που «έσβησε» τα κέρδη ύψους 0,8% του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου, ενισχύει το κλίμα επιβράδυνσης στα τέλη της χρονιάς.

Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στη Γερμανία, όπου ο τζίρος των λιανικών πωλήσεων υποχώρησε κατά 4,3% σε μηνιαία βάση, όπως δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v